Postup přípravy receptu Domácí žužu:
Smíchejte želatinu s 1 dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát. Do hrnce dejte cukr písek, glukózu, sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štětečkem. Zvyšte teplotu a hlídejte teplotu směsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 °C (tuhne), ihned odstavte z tepla. Při použití ručního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, směs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobře vmixujte vanilkový extrakt. Bohatě posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe skleněnou nádobu moučkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost. Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepřikryté odstát - vyschnout přes noc. Potom stačí nakrájet. Pokud budete přidávat barvivo, stačí několik kapek při šlehání směsi.