Postup přípravy receptu Domažlický bramborový hubník:
Ve slupce uvařené brambory oloupáme a necháme vychladnout. Houby (jsou-li větší, tak je trochu rozdrobíme) zalijeme teplou vodou a necháme stát po 20-30min. Pokrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, přidáme k ní houby i s jejich tekutinou, kmín, sůl a pepř a smažíme tak dlouho, až se tekutina odpaří. Pekáček vymastíme sádlem, nebo máslem a vysypeme strouhankou. Brambory nakrájíme na plátky a část jich poskládáme na dno pekáčku. Na ně dáme část podušených hub, ty pokryjeme opět brambory a tak postupně vrstvíme. Nahoře musí být brambory na které položíme plátky másla a vše dáme zapéct do trouby.
Smícháme mléko s vejci, trochou soli a petrželkou, zalijeme tím rozpečený hubník a ještě jej pečeme asi 30 min., až jsou brambory zlatohnědé.