Postup přípravy receptu Dort Pivo:
Forma je vysoká asi 40 cm. Celá vejce, žloutky a cukr ušleháme. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme. Po upečení necháme zchladnout, vyklopíme a rozkrojíme na 3 díly. Já si nejprve nakrojím okraje vroubkovým nožem a pak přeříznu nití. Spodní placku potřeme marmeládou, krémem číslo 1., položíme druhou placku, potřeme je marmeládou a zase krémem č.1 a položíme třetí placku. Pudingovým krémem potřeme půllitr ze všech stran, bílým krémem pěnu, rovněž ze všech stran. Nakonec kakaovým krémem ozdobíme celý dort (zdobičkou). Krémy 1.Krém z kondenzovaného mléka Salka Salko si uvaříme dopředu, aby bylo studené. Vaří se na mírné teplotě asi 2 hodiny, ponořené celé ve vodě. Ono zkaramelizuje. Nyní šleháme 2 másla a postupně do nich zašleháváme Salko. 2. Kakaový krém krém ze Salka lžíce kakaa Trochu krému se Salka si dáme stranou do misky a přimícháme do něj lžíci kakaa. 3. Bílý krém 1 bílek 8 dkg práškového cukru 15 dkg másla Bílek s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Pokud se vám bude zdát řídký, přidejte ještě trochu cukru. Pak necháme zchladnout a lehce do toho zašleháme asi 15 dkg másla (postupně). 4.pudingový, žlutý 1 vanilkový puding 0,4 l mléka 1 lžíce cukru krupice 15 dkg másla 5 dkg moučkového cukru trochu žlutého Bretonu (na špičku nože) Uvaříme puding a necháme vychladit. Pak šleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně zašleháváme vychlazený puding. Nakonec trochu přibarvíme Bretonem, abychom docílili žluté barvy.