100 g kokosových hoblinek
| 125 g másla či rostlinného tuku (hera)
| 125 g cukru
| 1 vanilínový cukr
| 4 vejce
| 100 g polohrubé mouky
| 1 lžíci prášku do pečiva
| 1 konzervu (425g) meruňkového kompotu
| 18 kuliček dezertu RAFAELLO
| 75g meruňkové zavařeniny
| 3 kelímky smetany na šlehání
Postup přípravy receptu Dort rafaello:
Na pánvi bez tuku opražíme až dozlatova kokosové hoblinky. Vyjmeme je a necháme je zchladnout. Tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme jeden po druhým do pěny.Smícháme mouku s práškem do pečiva a kokosem a rovněž vmícháme. Potom do těsta přidáme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pergamenovým papírem, naplníme těstem a uhladíme. V předehřáté troubě o teplotě 175°C (plyn stupeň 2) pečeme zhruba 30 minut. Korpus necháme vychladnout, uvolníme z formy a vyklopíme na dortový podnos.
Dáme okapat meruňky. Dvě nakrájíme na plátky. Čtyři kuličky RAFAELLO přepůlíme a necháme si na ozdobení, zbytek nakrájíme nadrobno. Zahřejeme marmeládu a potřeme korpus i s bočním okrajem. Na povrch rozdělíme půlky meruněk. Dort uzavřeme kruhem. Z 500 g smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které můžeme přidat ztužovač. Vmícháme kousky RAFAELLA a krém rozetřeme na meruňky. Odstraníme dortový kruh. Zbytek smetany ušleháme. Dort nakonec ozdobíme kopečky husté šlehačky, plátky meruněk, zbylými kokosovými hoblinkami a půlkami RAFAELLA.
Fotky receptu Dort rafaello:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!