170 g hladké mouky
| 5 vajec
| 5 lžic horké vody
| 260 g krupicového cukru
| 1/2 balíčku kypřicího prášku
| tuk a mouka na formu
| 500 ml mléka
| 2 balíčky pudingu s kakaovou přichutí
| 250 g másla
| 4 lžíce rumu
| 100 g praženého kokosu
| 6 ks mochyně
| čokoládové hobliny
Postup přípravy receptu Dort s kakaovým krémem:
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem (80 g) a horkou vodou do husté pěny. Bílky vyšleháme s cukrem (80 g) na tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme a po malých částech zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem. Těsto naplníme do dortové formy o průměru 26 cm a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, pak jej vyklopíme a rozkrájíme vodorovně na tři díly. Z mléka, zbytku cukru a pudingového prášku uvaříme hustý puding, který za stálého míchání ve studené vodní lázni vychladíme. Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a vyšleháme je s pudingem na hladký krém, který ochutíme rumem. Polovinou krému naplníme korpusy. Povrch dortu potřeme zbylým krémem a po obvodu ho obalíme v praženém strouhaném kokosu. Povrch ozdobíme krémem, plody mochyně a čokoládovými hoblinami.
Fotky receptu Dort s kakaovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!