Vložil: | Amika |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![3.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.67/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Dort s kytkou, šálkem a prostíráním:
3 vejce
| dle váhy vajec cukr
| dle váhy vajec pol. mouka
| 1/2 prdopeč
| dle váhy vajec horká voda
| 4 vejce
| 4 lžíce krystalu cukru
| 2 lžíce pol. mouky
| 2 lžíce hl. mouky
| marmeláda
| 1/2 prdopeč
| smetana, pomazánkové máslo, cukr
| 2,5 dkg másla a cukr
| 100 g cukru, 50 g sunaru, voda, mandl. aroma
| 4 lžíce sunaru, 6 lžic cukru, voda, lžička másla
| čokoláda, 100 % tuk, rozpustná káva
Postup přípravy receptu Dort s kytkou, šálkem a prostíráním:
Uděláme korpus, který po vychladnutí rozkrojíme na 3 pláty.
Roládu upečeme a za horka srolujeme, po vychladnutí namažeme marmeládou.
Uděláme nádivku do korpusu, potřeme první plát, přiklopíme druhým, polejeme silnou kávou, potřeme nádivkou a přikryjeme posledním plátem. Vrch potřeme nádivkou pod marcipán a boky nádivkou do korpusu.
Boky posypeme strouhanou čokoládou.
Uděláme si ozdoby z marcipánu – hrníček (naplněný roládou a nahoře vylitý čokoládovou polevou) s ouškem a talířkem, prostírání (smíchaný marcipán s grankem), talířek, na který položíme dva plátky rolády a kvítečky dva kaly (bílé s oranžovým středem) a dva zelené lístečky.
Uděláme plát marcipánu na potažení dorty a dáme ho nahoru na dort.
Ozdoby přiděláme máslovou nádivkou.
Fotky receptu Dort s kytkou, šálkem a prostíráním:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!