Použité suroviny receptu Dortíky z odpalováného těsta:
250 ml vody
| 60 g másla
| 100 g polohr.mouky
| 4-5 ks vajec
| 500 ml mléka
| 2 ks vanil. pudinky
| 4 lžíce cukru
| 250 g másla
| 2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Dortíky z odpalováného těsta:
Svaříme vodu s máslem a s několika zrnky soli. Potom najednou přisypeme polohrubou mouku. Hrnec necháme na plotně a mícháme dokud se neutvoří koule. Pak hrnec odstavíme z plotny a vmícháme vejce po jednom.
Zdobícím sáčkem nastříkáme na plech, vyložený papírem, větrníky.
Pečeme asi 20 minut na 200°C. Prvních 10 minut troubu neotvíráme!!
Krém: Z uvedených surovin uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a rum, hodně vyšleháme. Tímto krémem naplníme rozkrojené větrníky. Hotové pocákáme čokoládou a dáme vychladit.