50 dkg různého masa (zbytky hovězího, slepičího apod.)
| 25 dkg různých uzenin
| 3 lžíce másla
| 3 rajčata
| 2 cibule
| 1 bobkový list
| 4 lžíce kysané smetany
| dle chuti: sůl a citron
| dle chuti: kopr nebo pažitka
Postup přípravy receptu Drážďanská polévka:
Maso a uzeniny nakrájíme na tenké plátky nebo kolečka. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme tři oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Chvíli podusíme, pak přidáme maso a uzeniny, zalijeme potřebným množstvím vody a vaříme doměkka. Asi 10 minut před dovařením vhodíme bobkový list a osolíme. Do talířů vkládáme lžíci kysané smetany a plátek rajčete, sypeme koprem nebo pažitkou.
Fotky receptu Drážďanská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!