Použité suroviny receptu Drobenková červená buchta:
drobenka
| 1 prdop
| 1 hera
| 1 vejce
| 1 vanilk. cukr
| 250 g cukru
| 600 g polohr. mouky
| na potření
| 2 pudinky jahodové
| 150 ml šlehačky
| červené barvivo
| náplň ovoce jahody
Postup přípravy receptu Drobenková červená buchta:
Z mléka, smetany, pudinkových prášků, bretonu a cukru uvaříme pudink.
Do mouky smíchané s práškem do pečiva a oběma druhy cukru nastrouháme heru a zapracujeme vejce. Rukama vytvoříme drobenku.
Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky a zalijeme ji teplým pudinkem. Pudink poklademe ovocem (čerstvé nebo kompotované jahody, nebo jakékoliv okapané kompotované ovoce) a zasypeme zbylou drobenkou.
Ihned vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 40 až 45 minut do zezlátnutí drobenky.
Drobenkovou červenou buchtu před krájením necháme zcela vychladnout!
Fotky receptu Drobenková červená buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!