Postup přípravy receptu Dršťková polévka s masem:
Očištěné dršťky pokrájíme na větší kusy, vložíme do studené vody, povaříme, slijeme, opět zalijeme vodou a celý postup opakujeme asi 3x. Pak dršťky pokrájíme nadrobno, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme pokrájenou cibuli, sůl, pepř a vepř. maso vcelku. Uzavřeme a vaříme asi 1 hod. V jiném hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme kořen. zeleninu a osmahneme ji. Přidáme máslo, mouku a papriku a umícháme paprikovou jíšku. Zalijeme vývarem z drštěk a masa, dobře promícháme, doplníme vodou asi do 1 1/2 l a na mírném ohni vaříme. Do polévky vmícháme dršťky a kousky masa. Ochutíme kmínem, majoránkou a prolisovaným česnekem, podle chuti přisolíme.