Postup přípravy receptu Drůbeží bujon:
Kosti a odřezky masa vložíme do studené, mírně osolené vody, přidáme pepř a zvolna vaříme asi 1 a půl hodiny. Pokud se vývar příliš vyvaří, přidáme ještě studenou vodu. Vývar potom osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, necháme asi 15 minut stát a pak přecedíme přes plátno nebo přes filtr na vaření kávy. Pokud chceme mít bujon dokonale čirý, všleháme do něj bílky, které nečistoty srazí, a ještě jednou přecedíme. Do vývaru přidáme celý stroužek česneku, celou cibuli, jemně nakrájenou zeleninu a vaříme ještě 20 minut. Podáváme v nahřátých polévkových miskách s vejcem, svitkem či s masovými nebo játrovýmu knedlíčky. ozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.