Postup přípravy receptu Drůbeží kotlík sytý:
Silný telecí vývar vlijeme do 1 1/2 litru vody s 1 lžičkou soli a přivedeme k varu. Kuře opláchneme pod vlažnou vodou a vložíme do vývaru. Snížíme teplotu a přikryté zvolna vaříme přibližně 45 minut.
Mezitím oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Omyjeme a očistíme zeleninu. Pórky nakrájíme na jemná kolečka, řapíkatý celer na kousky, mrkev a brambory na kostičky. Takto připravenou zeleninu vložíme na rozehřáté máslo a za stálého míchání upravujeme 3-4 minuty.
Kuře vyjmeme z vývaru a necháme mírně vychladnout. Potom ho zbavíme kůže, maso vykostíme a nakrájíme na kousky velikosti soust.
Do vývaru dáme připravenou zeleninu, přivedeme k varu a přikryté vaříme při střední teplotě 15-20 minut. Osolíme a opepříme.
Rozmícháme smetanu, škrobovou moučku a žloutky. Polévku odstavíme ze sporáku a necháme ji trochu vychladnout. Potom v ní rozmícháme smetanovou směs. Kerblík opláchmene, lístky najemno nasekáme a zamícháme do polévky. Vložíme kuřecí maso a prohřejeme, ale nevaříme.