Použité suroviny receptu Drůbeží krémová polévka s hráškem :
1,2 l drůbežího vývaru
| 125 g sladké smetany
| 100 g vařeného kuřecího masa
| 60 g zeleného hrášku
| 30 g másla
| 60 g pórku
| 30 g celeru
| sůl
| bílý pepř
Postup přípravy receptu Drůbeží krémová polévka s hráškem :
Máslo rozpustíme (nesmí začít hnědnout), přidáme na kostičky nakrájený očištěný pórek. Krátce podusíme na másle, zaprášíme moukou. Zalijeme chladným drůbežím vývarem a dobře rozmícháme. Uvedeme do varu a vaříme asi 25 minut na mírném ohni. Přidáme smetanu, dochutíme bílým pepřem a opět necháme krátce přejít varem. Přecedí-me přes jemné sítko a přidáme vařené maso a hrášek. Tip: Můžeme přidat i jiné druhy zeleniny neboje obměňovat podle chuti.
Fotky receptu Drůbeží krémová polévka s hráškem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!