500 g zbytků pečeného (vařeného) drůbežího masa
| 2 vejce
| 50 g másla
| 50 g hladké mouky
| 50 g strouhané housky
| 1 dl mléka
| 250 g sekaných vlašských ořechů
| sůl
| pepř
| muškátový oříšek
| olej na plech
Postup přípravy receptu Drůbeží krokety:
Drůbeží maso umeleme. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a 10 minut povaříme. Dále vmícháme 1 vejce, mleté maso a strouhanku. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Hmota by měla být tak hustá, abychom mohli tvarovat malé kroketky, které smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v sekaných oříšcích. Dáme na plech potřený olejem a pečeme v troubě 15 minut při 200°C. Podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Drůbeží krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!