Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky:
Dle chuti úplné husí nebo kachní drůbky (mimo jater, z kterých uděláme knedlíčky)
| 100 g kořenové zeleniny
| špetka soli a muškátového květu
| 30 g tuku
| 3 lžíce mouky
| 1 1/2 l vody
| kousek petrželky a cibule
| 3 zrnka pepře
| 1 nové koření
Postup přípravy receptu Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky:
Očištěné drůbky zalijeme osolenou vodou a mírným varem uvaříme doměkka. Asi 15 minut před koncem vaření přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, nové koření, muškátový květ a vaříme, až je zelenina měkká. Potom drůbky a zeleninu vyjmeme, nakrájíme na kousky a polévku procedíme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji, přidáme do polévky a dobře povaříme. Z jater uděláme knedlíčky, zavaříme je do polévky a necháme asi 5 minut povařit. Hotovou polévku dochutíme jemně sekanou petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky:
Fotky vložil: Vikitorie,Ježíšek,Mangovka,tajnostii,Bezinka,daramacho