Postup přípravy receptu Drůbková polévka se strouháním:
Droby omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme vodou a uvedeme do varu. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl a snížíme příkon tepla. Pomalu vaříme asi 30 min.
Polévku přecedíme a vývar dáme opět vařit. Přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, pórek a hrášek. Maso obereme od kostí, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do polévky. Dochutíme vegetou a polévkovým kořením.
Mouku prosijeme a uděláme do ní důlek, do kterého vyklepneme vejce. Vidličkou zpracujeme těsto, které ještě prohněteme, až nám vznikne dostatečně tuhá hmota.
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle a zavaříme ve vroucí vodě. Jakmile strouhání vyplave na hladinu, vodu slijeme a strouhání propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Takto připravené strouhání nasypeme do polévky a necháme je v ní ještě krátce prohřát. Můžeme je také vařit přímo v polévce, ale potom není tekutina tak čirá.