Postup přípravy receptu Drůbková slepičí polévka s hráškovou sedlinou:
Dobře očištěné, opláchnuté drůbky zalijte studenou vodou, přidejte sůl, pepř, nové koření, libeček (nať celeru), přiveďte k varu a dále vařte na malém plaménku pod pokličkou. Ke konci varu přidejte cibuli, kořenovou zeleninu, kterou jste pokrájeli na plátky a osmažili na oleji. Když drůbky změknou, vývar proceďte, maso z drůbků oberte od kostí, pokrájejte na kostičky, vývar ochuťte slepičím bujónem a přihřejte k varu. Na talíře rozdělte maso a hráškovou sedlinu pokrájenou na kostičky, zalijte je vařícím vývarem, posypte drobně pokrájenou pažitkou a podávejte. Příprava hráškové sedliny: vejce rozšlehejte s mlékem a solí, vmíchejte okapaný hrášek, vlijte do kastrolku vymaštěného olejem, přiklopte pokličkou, vložte do většího kastrolu s trochou teplé vody, opět přiklopte pokličkou a vařte, až sedlina ztuhne (asi 20 minut).