250 g brambor
| 100 g cukety
| 100 g fazolových lusků
| 300 g uzeného vepřového masa
| 150 g uzeného jehněčího masa
| 100 g slaniny
| 1 vepřová klobása s paprikou
| 5 stroužků česneku
| 60 g baby karotek
| 2 snítky nasekané petrželky
| 1 l vody
| 1 lžíce olivového oleje
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Dubrovnická minestra:
Oloupané brambory a cuketu nakrájíme na kostičky. Maso pokrájíme na kousky a ve vodě uvaříme doměkka, pak je vyjmeme a do vývaru nasypeme brambory, cuketu a fazolové lusky, kterým odřízneme konce. Vaříme dalších 15 minut. Petrželku a utřený česnek promícháme s olivovým olejem a spolu s kostičkami slaniny, kolečky klobásy, karotkou a masem přidáme do polévky. Dosolíme a společně vaříme ještě 10 minut.
Fotky receptu Dubrovnická minestra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!