Použité suroviny receptu Dukátové buchtičky se švestkovou omáčkou:
50 g másla
| 250 g hladké mouky
| 60 g moučkového cukru
| 20 g droždí
| 100 ml mléka
| 1 vejce
| sůl
| Švestková omáčka:
| 300 g švestek
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce vanilkového pudinku
| 200 ml vody
Postup přípravy receptu Dukátové buchtičky se švestkovou omáčkou:
Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka připravit kvásek. Změklé máslo utřít s cukrem a vejcem. Přidat mouku, špetku soli, kvásek a zbylé vlažné mléko. Vypracovat hladké těsto a nechat ho na teplém místě 30 minut kynout.
Těsto nakrájet na malé kousky, z nich vyválet kuličky, naskládat je na plech a dalších 15 minut nechat kynout. Péct při 200 °C zhruba 20 minut. Po vychladnutí narovnat buchtičky do misek nebo pohárků.
Švestky povařit doměkka s medem a polovinou vody a přidat vanilkový pudink rozmíchaný ve zbylé vodě. Omáčku povařit 2 minuty a pak jí hned přelít dukátové buchtičky a podávat.
Fotky receptu Dukátové buchtičky se švestkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!