Použité suroviny receptu Dušená drůbež na zelenině a cibulce:
120 g drůbeže (slepice nebo krůty)
| 20 ml oleje
| 250 g cibule
| 4 g mouky
| 50 g rajčat
| 3 g pálivé papriky
| 0,2 g pepře
| 5 g petržele
| 0,1 g bobkový list
| 1 g mleté papriky
| 2 g soli
| 10 ml vína
| 0,2 g saturejky
Postup přípravy receptu Dušená drůbež na zelenině a cibulce:
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na jednotlivé porce, které lehce osmažíme v horkém tuku. Do stejného tuku přidáme nakrájenou cibuli na plátky s trochou vody a soli. Dusíme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme část rajčat, mletou papriku a vše rozmícháme v horké vodě. Přidáme maso a vaříme do poloměkka. Později přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, víno, pálivou papriku a ostatní rajčata. Jídlo zapečeme do úplného změknutí a ozdobíme petrželí.
Fotky receptu Dušená drůbež na zelenině a cibulce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!