1 ks kachna
| dle chuti: sůl a mletý černý pepř
| 2 dl bílé víno
| marináda:
| 1 lžička mletá sladká paprika
| 2 ks cibule
| 1/2 lžičky kari koření
| 1 ks citron
Postup přípravy receptu Dušená kachna na kari:
Kachnu očistíme, odebereme z ní sádlo a ve slané vodě ji uvaříme do poloměkka. Pak ji vyjmeme, necháme trochu vychladnout a vykostíme. Maso nakrájíme na kostky. Z citronu vymačkáme šťávu a vydlabeme dužinu.
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme ji s kořením a citronovou šťávou. Do směsi vsypeme kostky z kachny a necháme asi hodinu marinovat.
Po hodině ve vyšší pánvi rozpálíme tuk z kachny a vložíme marinovanou směs. Zprudka ji opečeme a podlijeme asi polovinou bílého vína, osolíme a přidáme citronovou dužinu. Za občasného podlévání zbylým vínem dusíme maso pod poklicí doměkka.
Na konci dušení sejmeme pokličku a šťávu vysmahneme. Dušenou kachnu na kari pak ihned podáváme.
Fotky receptu Dušená kachna na kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!