Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 15 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená mrkev s masem:
1 kg vepřová plec
| 1 kg mrkev
| 1 ks zeleninový bujón
| 2 lžíčky máslo
| 2 lžíčky hladká mouka
| olej na smažení
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Dušená mrkev s masem:
Vepřové maso očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso osolíme a opepříme. V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje. Vložíme maso a ze všech stran ho zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak maso podlijeme, do hrnce přidáme kostku bujónu a dusíme asi 45 minut. Zatím očistíme mrkev a máslo utřeme s moukou. K poloměkkému masu přidáme nastrouhanou mrkev, moučné máslo a vše dusíme, dokud není maso i mrkev měkké.
Dušenou mrkev s masem podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Dušená mrkev s masem:
Fotky vložil: HORAZU,Marci7,Mangovka,damami,