8 plátků prsní řízky
| 2 ks žloutek
| 0,5 dl jablkovice
| 200 g žampiony
| 150 ml drůbeží vývar
| 3 lžíce máslo
| 3 ks bílá cibule
| 3 ks jablko
| 150 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu Dušená prsa na jablkách:
Kuřecí prsa očistíme osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Bílou cibuli spolu se žampiony očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky. V širším kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla a vsypeme cibuli. Necháme ji pomalu zesklovatět. Pak přidáme žampiony a směs krátce, ale prudce podusíme. Pak zeleninu vyjmeme a na výpeku orestujeme maso.
Orestované maso zalijeme jablkovicí a necháme chvilku flambovat. Oheň zfoukneme a k masu vrátíme zeleninu. Vše zalijeme vývarem a zvolna dusíme 20 - 30 minut, než je maso měkké.
Zatím si oloupeme jablka. Zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi si rozehřejeme zbylou lžíci másla a jablka zprudka opečeme.
Měkké maso vyjmeme ze směsi a uložíme dotepla. Oheň ztlumíme, vložíme horká jablka a také smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky. Směs necháme jen prohřát, ale nevaříme.
Na talíři servírujeme kuřecí prsa a přeléváme je horkou omáčkou.
Fotky receptu Dušená prsa na jablkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!