Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená slepice po staročesku:
1 slepice (asi 1200 g)
| 50 g slaniny
| 50 g másla
| sůl
| pepř
| 1 cibule
| 1 lžička mleté papriky
| 250 g rajčat
| 300 ml vývaru
| 100 ml červeného vína
| 2 lžíce hladké mouky
| 3 dl smetany
| pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu Dušená slepice po staročesku:
Slepici očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme na porce, a ty prošpikujeme kousky slaniny. Důkladně prosolíme a opepříme. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Ve větším a hlubším rendlíku zpěníme máslo a dozlatova na něm orestujeme na kostičky pokrájenou cibulku. Vložíme porce slepice a ze všech stran je opečeme. Poté maso zaprášíme mletou paprikou, obložíme plátky rajčat a podlijeme vývarem. Rendlík přendáme do trouby předehřáté asi na 190 stupňů Celsia a slepici pečeme, dokud není měkká. Během pečení ji průběžně poléváme vývarem a červeným vínem. Měkkou slepici vyjmeme. Šťávu v rendlíku zaprášíme moukou a krátce povaříme. Na závěr vlijeme smetanu a slepici vrátíme do omáčky. Prohřejeme. Zdobíme nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Dušená slepice po staročesku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!