Použité suroviny receptu Dušená telecí pečeně se zeleninou:
1 kg telecí pečeně
| sůl, pepř
| 2 cibule
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 2 lžíce tymiánu
| 400 ml telecího vývaru
| 1 svazek mrkve
| 200 g mladých hráškových lusků
| 1 malá výhonková brokolice
| 200 g smetany
| 4 lžíce hladké mouky
| 250 g širokých nudlí
| zelená petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Dušená telecí pečeně se zeleninou:
Maso omyjeme, osušíme, osolime a opepříme. Oloupané cibule nahrubo nasekáme. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem. Maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a tymián. Přilijeme vývar a přikryté dusíme asi 90 min. Mrkev oloupeme, odštípneme konce hráškových lusků, brokolici rozdělíme na růžičky a zeleninu omyjeme. Mrkev a brokolici vaříme v mírně osolené vodě 10 min., lusky 3 min. Scedíme a dáme okapat. Maso vyjmeme a uchováme teplé. Ve vydušené šťávě rozmícháme mouku, povaříme a přimícháme smetanu. Osolíme a opepříme. Nudle uvaříme podle návodu. Maso, nudle a zeleninu upravíme na talíře a posypeme petrželkou.
Fotky receptu Dušená telecí pečeně se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!