Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené červené zelí s citronovou šťávou a vínem:
2 kg červeného zelí
| 1 ks cibule
| 50 g másla
| asi 1/8 l citronová šťáva
| 1 ks citronová kůra
| 2 ks bobkového listu
| 2 ks hřebíčků
| 1/4 l červeného vína
| 75 g cukru
Postup přípravy receptu Dušené červené zelí s citronovou šťávou a vínem:
Červené zelí nastouháme nabo pokrájíme na jemno. Cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle, smícháme se zelím a ihned zakapeme citronovou šťávou. Okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí, přidáme víno a zasypeme cukrem. Přiklopíme pokličkou a 60 minut dusíme. Toto zelí je zvláště dobré, máme-li možnost připravit je v tlakovém hrnci (je v něm za 20 minut hotové). Dušené červené zelí s citronovou šťávou a vínem má osvěžující chuť a je vhodným pokrmem pro ty, kteří nemají rádi ocet.
Fotky receptu Dušené červené zelí s citronovou šťávou a vínem:
Fotky vložil: sylver,Natural,Vlaďuša,Mangovka,oko,uznevim