Postup přípravy receptu Dušené filé na houbách s noky:
Filé osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z půlky citronu a necháme odležet. Nakrájíme houby na plátky, případně sušené předem namočíme a cibuli nakrájíme nadrobno. Do hrnce vlejeme vývar, osolíme, opepříme a přidáme houby a špetku kmínu. Povaříme cca 15 minut, zeslabíme teplotu a vložíme filé. Táhneme pod poklicí dalších 15 minut. Filé vyjmeme a uchováme v teple. Do smetany vmícháme 2 až 3 lžíce mouky a přidáme do vývaru. Povaříme do zhoustnutí, dochutíme solí a pepřem a vložíme zpět filé. Prohřejeme a podáváme s noky.
Noky: V míse smícháme vejce s moukou do tužšího těstíčka, trochu osolíme a lžičkou vykrajujeme malé nočky, které zavařujeme do vařící osolené vody. Až vyplavou na hladinu, scedíme je a podáváme k rybě.