Postup přípravy receptu Dušené hovězí s brokolicí:
Ve velké pánvi na silném plameni rozehřejte jen dvě lžíce oleje. Maso okořeňte černým i kajenským pepřem. Polovinu hovězího v pánvi opečte, až ztratí růžovou barvu, a přendejte je do mísy. Totéž opakujte s druhou polovinou masa.
Do pánve přidejte cibuli a opékejte ji do lehkého zhnědnutí. Poté k ní vmíchejte česnek a zázvor a minutu opékejte.
Přilijte sojovou omáčku a bujon a na velkém plameni je přiveďte k varu Plamen poté stáhněte na střední až slabý, přidejte mrkev a brokolici a vařte, až bude zelenina měkká, ale stále křupavá.
Do pánve vložte hovězí a nalijte do ní i okapanou šťávu z masa. V malé míse smíchejte kukuřičnou mouku se dvěma lžícemi vody a tuto směs přidejte k hovězímu a vařte do zhoustnutí.