Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dušené hovězí s chutí srnčího na houbové směsi

fotka Dušené hovězí s chutí srnčího na houbové směsi
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Dušené hovězí s chutí srnčího na houbové směsi:

1 1/2 kg hovězího (falešná svíčková)  | 2-3 lžíce mletého koření na divočinu  | dle chuti: sůl  | 1 lžička barevného pepře  | 300 ml červeného vína  | 25 dkg čerstvých žampiónů  | 3 lžíce mletých sušených hub (nebo houbové koření)  | 1 l zeleninového vývaru i z kostky  | 13 dkg cibule a pórku  | 6 dkg slaniny  | dle potřeby: sádlo na opečení

Postup přípravy receptu Dušené hovězí s chutí srnčího na houbové směsi:

Nejprve si uděláme lák.
Do zeleninového vývaru nalijeme víno, přidáme mleté houby a směs pepřů (já je podrtím v hmoždířku). Necháme přejít varem.
Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, vemneme do něj koření na divočinu a sůl (se solí opatrně, některé směsi koření jsou dost slané).
Nakrájíme cibuli na plátky pórek na kolečka a přihodíme i trochu zelené části.
Cibulovopórkovou směs nasypeme na maso hovící si v kameninové nádobě a zalejeme horkým nálevem.
Přikryjeme pokličkou a po 4 dny máme klid, maso občas otočíme. Když hodně pospícháme tak postačí i marinovat 24 hod. Ale z vlastní zkušenosti, čím delší doba naložení, tím lépe.
Po této době maso vyndáme z marinády, necháme okapat a zprudka opečeme ze všech stran na sádle.
Přihodíme trochu slaniny, pokud na zbyde ze špikování. Maso sešoupneme ke straně, vhodíme pokrájené žampióny, které pěkně orestujeme.
Když uznáme barvu masa za dostačující, zalijeme marinádou i se zeleninou. Přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka.
Měkké maso nakrájíme, narovnáme na mísu, zbývající sós vysmahneme do správné hustoty a maso jím polejeme.


Fotky receptu Dušené hovězí s chutí srnčího na houbové směsi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušené hovězí s chutí srnčího na houbové
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda