Postup přípravy receptu Dušené jehněčí s dýní:
Z dýně odkrojíme vršek, vydlabeme semena, vybereme dužinu a pokrájíme ji na kostky. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kostky. Smícháme skořici, kurkumu, zázvor, chilli, sůl a pepř, jehněčí potřeme směsí koření a necháme přikryté asi 30 minut marinovat. Pak v pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme maso ze všech stran, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak vložíme propláchnutou rýží a necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a vaříme asi 20 minut.
Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na šikmé plátky. Na pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky, k masu s rýží přidáme mandle, pórek, rozinky a dýňovou dužinu a vaříme dalších 10 minut. Nakonec osolíme, opepříme, naplníme jí dýni a podáváme.