Postup přípravy receptu Dušené jehněčí s květákem:
Na tuku opečeme tence nakrájenou cibuli do zlatohněda, necháme okapat a uschováme. Přidáme maso, okořeníme je zázvorem a opečeme na středním plameni dohněda. Pak zvlhčíme ušlehaným jogurtem a prolisovanými rajčaty, ochutíme paprikou, černým pepřem a solí. Za stálého míchání odpaříme tekutinu, aby vznikla hustá pasta. Pak přidáme kurkumu a koriandr. Dobře mícháme a dusíme ještě 1 minutu. Přidáme květák rozdělený na jednotlivé růžičky a posypeme pokrm kayenským pepřem. Zamícháme a zvlhčíme 1/4 šálku vody, kterou při mírné teplotě odpaříme. Navhlhčení a vysmahnutí opakujeme třikrát. Přidáme šálek vody a přivedeme pokrm do varu, který rychle zrušíme. Při mírné teplotě pak maso dusíme, dokud nezměkne. Nakonec pokrm vysušíme docela. Pak vložíme uzavřenou nádobu na 30 minut do mírně vyhřáté trouby. Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou.