Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené králičí maso s hořčicí:
300 g králičího masa
| 1 jarní cibulka
| tuk nebo olej
| 1 lžíce kremžské hořčice
| 1 lžíce dijonské hořčice
| 500 g brambor
| 150 g mrkve
| 200 ml smetany
| mletý pepř
| sůl
| pažitka nebo petrželová nať
Postup přípravy receptu Dušené králičí maso s hořčicí:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Pak obojí v hrnci na rozehřátém tuku orestujeme. Po chvilce maso s cibulí podlijeme trochou vody nebo vývaru z kostky a zvolna dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké. Pak přidáme na plátky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájené oloupané brambory, vše zalijeme smetanou smíchanou s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a za občasného zamíchání dodusíme doměkka. Během dušení podle potřeby průběžně doléváme vodu. Podáváme ozdobené jemně nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
Fotky receptu Dušené králičí maso s hořčicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!