Použité suroviny receptu Dušené kuře se zeleninou v římském hrnci:
1 kuře
| 400 g brambor
| 2 mrkve
| 2 rajčata
| sladká paprika
| pepř
| 7 růžiček květáku
| 300 ml vývaru
| 4 str. česneku
| 600 g paprik různých
| 1/4 celeru
| 5 cibulí
| sůl a majoránka
Postup přípravy receptu Dušené kuře se zeleninou v římském hrnci:
Kuře nakrájíme na porce. Maso osolíme a opepříme. V hnrci rozpálíme olej a porce masa na něm ze všech stran osmažíme. Brambory, papriky a celer nakrájíme na kostky. Květák rozdělíme na menší růžičky. Rajčata spaříme, oloupeme a spolu s mrkví je nakrájíme na kolečka.
Zeleninu přidáme do hrnce ke kuřeti, zalijeme vývarem a okořeníme mletou paprikou a trochou majoránky. Hrnec přiklopíme a maso se zeleninou dusíme 50 minut.
Před koncem vaření přidáme majoránku a podle chuti jídlo osolíme a opepříme.
Fotky receptu Dušené kuře se zeleninou v římském hrnci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!