Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené lišky se sázeným vejcem:
500 g lišek
| 40 g másla
| 60 g cibule
| 4 plátky tmavého chleba
| 4 vejce
| pažitka, pepř, sůl, kmín
Postup přípravy receptu Dušené lišky se sázeným vejcem:
Lišky dobře očistíme, omyjeme a necháme okapat. Oloupanou cibuli jemně posekáme a osmažíme ji na polovině másla dozlatova. Přidáme lišky v celku (velké překrojíme), osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme, až se všechna voda vydusí. V pánvi vytřené olejem připravíme sázená vejce (vejce opatrně rozklepneme, aby zůstala v celku, lehce posolíme a necháme srazit). Krajíčky tmavého chleba potřeme zbylým máslem, na ně navršíme podušené houby a navrvch položíme sázené vejce. Bohatě posypeme sekanou pažitkou.
Fotky receptu Dušené lišky se sázeným vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!