Vložil: | Lenuska11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené rybí filé v hořčičné omáčce:
400 g pórku
| sůl
| 4 kousky rybího filé
| 1 ks bobkový list
| 2 lžíce bílého vinného octa
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce polohrubé mouky
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce pikantní hořčice
| pepř
| 1 lžička citrónové šťávy
| kerblík
| hrubě mletý pepř na posypání
| plátky citronu na ozdobení
Postup přípravy receptu Dušené rybí filé v hořčičné omáčce:
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme. Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a prohřejeme v ní pórek. Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.
Fotky receptu Dušené rybí filé v hořčičné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!