Použité suroviny receptu Dušené zelí s jehněčím masem:
1 kg bílého hlávkového zelí
| 250 g rajčat
| 100 g anglické slaniny
| 500 g jehněčí kýty
| 50 g másla
| 1 snítka rozmarýnu
| 1 stroužek česneku
| 60 g černých oliv
| 125 ml jehněčího vývaru
| 125 ml suchého bílého vína
| 1 lžíce balzámového octa
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžičky cukru
Postup přípravy receptu Dušené zelí s jehněčím masem:
Bílé zelí očistíme a omyjeme, hlávku rozčtvrtíme a vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejnoměrné plátky. Anglickou slaninu posekáme na nudličky. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm prudce opečeme ze všech stran. Pak je vyjmeme a odložíme. Maso udržujeme v teple. Rozmarýn opereme, osušíme a spolu se zelím a slaninou osmahneme na vypečeném tuku. Přilisujeme oloupaný česnek. Zalijeme vývarem, vínem a octem a dusíme pod poklicí asi 12 min. Přidáme maso a rajčata a dusíme dalších 5 min. Osolíme, opepříme a osladíme.
Fotky receptu Dušené zelí s jehněčím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!