Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušený králík:
1,4 kg králíka
| 3 větší cibule
| 8 středních rajčat
| 2 stroužky česneku
| 1 dlouhou červenou feferonku
| 4 lžíce oleje
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| 1/4 l bílého vína
| 1 lžička šalvěje
Postup přípravy receptu Dušený králík:
Králíka omyjeme a rozdělíme na 8 kousků. Rajčata rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na špalíky. Česnek oloupeme a usekáme najemno. Feferonku pokrájíme na tenké kroužky.
V hlubším pekáčku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme rajčata, cibuli, česnek a feferonku. Podlijeme 1/8 l bílého vína a 1/8 l vody, přikryjeme poklicí a necháme 1 hodinu dusit.
Po 30 minutách přilijeme zbývající víno a přidáme šalvěj. Hotový pokrm ochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Dušený králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!