4 kusy králíka
| 2 stroužky česneku
| 100 g cibule
| 100 g rajčat
| 300 ml vývaru
| 100 ml červeného vína
| 30 g hladké mouky
| 40 g oleje
| sůl
| bílý pepř
| bobkový list
| koriandr
| tabasco
| vinný ocet
| 1 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Dušený králík na víně:
Do vinného octa dáme nasekané stroužky česneku, pokrájená rajčata, tabasco a koření. Králíka omyjeme, nakrájíme na porce a vložíme do marinády. Dáme na den do ledničky a necháme marinovat. Maso v marinádě obracíme. Odleželého králíka vyjmeme a opečeme na tuku. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Králičí maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a vínem a dobře provaříme. Omáčku přecedíme a nakonec zjemníme kouskem másla.
Fotky receptu Dušený králík na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!