Vložil: | Rebelka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušený králík s brambory, mrkví a houbami:
1 králík
| 400 g brambor
| 2 velké mrkve
| 100 g žampionů
| 100 ml bílého vína
| trochu octa
| 1 bobkový list
| několik lístků šalvěje
| 2 snítky tymiánu
| vývar podle potřeby
| hrst petrželky
| 3 lžíce oleje
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Dušený králík s brambory, mrkví a houbami:
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme.
Fotky receptu Dušený králík s brambory, mrkví a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!