Použité suroviny receptu Dušený králík se zelím a kaštany:
1 králík asi 1 kg dělený na porce
| 150 g uzené slanina na kostičky
| 1 malé zelí
| 1 l masového vývaru
| 250 g vyloupaných jedlých kaštanů
| dle chuti: pikantní hořčice
| dle chuti: sůl a pepř
| trochu kmínu
Postup přípravy receptu Dušený králík se zelím a kaštany:
Do opraného osušeného masa vetkneme sůl, pepř, potřeme pikantní hořčicí.
V hlubokém kastrolu rozpustíme slaninu a na ní osmahneme maso a nakrájené zelí - až zezlátne.
Zalijeme vývarem a asi 30 minut pomalu dusíme
Přidáme kaštany a dusíme dalších asi 40 minut doměkka.
Dochutíme troškou kmínu.
Fotky receptu Dušený králík se zelím a kaštany:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!