Použité suroviny receptu Dušený králík v sherry a kardamonu:
1 králík (1,5 kg)
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| 3 neoloupané česneky
| 200 g perličkové cibulky
| 200 g malé šalotky nebo jiného druhu
| 1 lžička tomatového protlaku
| 6 kousků kardamonu
| 5 bobkových listů - pokud bude možné tak čerstvé
| 0,25 l suché sherry
Postup přípravy receptu Dušený králík v sherry a kardamonu:
Králíka naporcujeme na 10-12 kousků, osolíme a opepříme. Opečeme je na směsi másla a oleje a k masu přidáme - česnek, všechny druhy cibule a dáme do předehřáté trouby na 200 °C 15 minut. Potom přidáme kardamon, protlak a bobkový list. Zalijeme sherry a dusíme dalších 15 minut. Dusíme do měkka a popřípadě doléváme vodu nebo vývar. Nakonec osolíme a opepříme.
Fotky receptu Dušený králík v sherry a kardamonu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!