Použité suroviny receptu Dušený králík v zelenině:
1 kuchyňsky opracovaného králíka (asi 1,8 kg)
| 250 g menších cibulí
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 300 ml bílého vína
| 300 ml vývaru
| 500 g mrkve
| 350 g žampionů
| 150 g zakysané smetany
| 1 lžička škrobové moučky
| 1 bobkový list
| snítka rozmarýnu
| zelená petrželka
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Dušený králík v zelenině:
Omytého a osušeného králíka rozdělíme na 8 kousků. Osolíme je a opepříme. Zeleninu očistíme. Cibuli rozpůlíme, česnek nakrájíme na tenké plátky. Mrkev pokrájíme na kostičky a houby rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Maso v pekáči opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme cibulky, česnek, bobkový list a rozmarýn. Zalijeme vínem s vývarem a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Potom přidáme mrkev a po dalších 10 minutách vložíme žampiony a pokrm dovaříme doměkka. Vyjmeme celé koření a omáčku zahustíme škrobovou moučkou. Krátce ji povaříme a nakonec přiměřeně osolíme a okořeníme. Podáváme s bagetami.
Fotky receptu Dušený králík v zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!