Postup přípravy receptu Dušený lipan s celerem:
Očištěného a omytého lipana osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na porce, osolíme a odložíme na chladné místo nebo do chladničky alespoň na hodinu. Celer očistíme, nakrájíme na plátky a uvaříme v cca 0,5 l vody, do které přidáme před vařením trochu cukru a octa. Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z celeru. Do omáčky vložíme odleželé porce lipana a na mírném ohni dusíme doměkka. Dušené maso vyjmeme, uložíme na nahřátou mísu a obložíme uvařeným celerem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, vlijeme do omáčky a za stálého míchání krátce povaříme. Potom nalijeme na připravené porce lipana, posypeme nasekaným vejcem natvrdo a nasekanou pažitkou.