Postup přípravy receptu Dušený losos se salátem z kuskusu a pečené cukety:
Do misky dáme šťávu vymačkanou z poloviny citronu, olej, pepř, sůl a všechno dobře promícháme vidličkou. V této marinádě důkladně promneme jednotlivé porce ryby a necháme je 15 minut odležet.
Salát:
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Cuketu a chilli papričku omyjeme a osušíme. Z cukety odřízneme konce, podélně ji rozpůlíme a pak ji naporcujeme na kostičky. Papričku rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme ji na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejme olej, lehce v něm osmažíme česnek, přidáme nakrájenou cuketu, papričku, osolíme a za občasného zamíchání vše opečeme dozlatova. V míse smícháme hotový kuskus s osmaženou zeleninou, nasekanou pažitkou, zakapeme citronem, dosolíme a připravený salát necháme rozležet. Pánev s nepřilnavou vrstvou zahřejeme a položíme do ní marinované porce ryby. Prudce opečeme napřed z jedné strany, a když maso na spodní straně zbělá, obrátíme je, přikryjeme pokličkou, ztlumíme oheň a dopečeme. Trvá to asi 10 minut. Lososa podáváme s kuskusovým salátem.