Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušený roštěnec:
1 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| 1 cibule
| 400-600 g roštěnce v celku
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| na zaprášení hladkou mouku
| 2-3 lžíce smetany
Postup přípravy receptu Dušený roštěnec:
Na oleji a másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme odblaněný, osolený a opepřený roštěnec a krátce opečeme ze všech stran. Maso podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Podle potřeby jen velmi málo podléváme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladku moukou, podlijeme a dobře povaříme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a krátce prohřejeme. Dušený roštěne pokrájíme přes vlákna na plátna a podáváme např. nudlemi nebo zeleninou.
Fotky receptu Dušený roštěnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!