Vložil: | Kkova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušený špenát s vejci:
1 kg špenátu
| 2 ks vajec vařených natvrdo
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| mletý pepř
| sůl
| Omáčka:
| 30 g hladké mouky
| 30 g tuku
| 1,5 dl mléka
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Dušený špenát s vejci:
1. Dobře omyté špenátové listy dáme do kastrolu, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka na malém plaménku (bez přidání vody)
2. Na nové pánvičce rozpálený tuk zaprášíme hladkou moukou, zastříkneme vývarem a za stálého míchání dobře rozmícháme (uděláme tak jíšku)
3. Pak si připravíme hustou omáčku z bledé jíšky, kterou zředíme mlékem, trochou vody a povaříme
4. Osolíme ji, opepříme, přidáme na jemno nasekaný špenát a krátce podusíme
5. Na talířích posypeme špenát nadrobno nakrájenými vařenými vejci.
Fotky receptu Dušený špenát s vejci:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,myrna,Nandiči