Postup přípravy receptu Dvojité tvarohové řezy:
Těsto:
Mouku prosejeme na vál, do ní nakrájíme máslo, přidáme ustrouhanou citronovou kůru a těsto spojíme žloutky. Vypracujeme hladké těsto a dáme do chladu odpočinout.
Nádivka:
Utřeme tvaroh se žloutky, ustrouhanou citronovou kůrou a vanilkovým cukrem, přidáme rozinky a nakonec pevný sníh z bílků.
Piškotové těsto:
Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně přidáme cukr a lehce vmícháme žloutky s moukou.
Vyšší pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, těsto rozválíme a přeneseme na plech nebo na plechu vymačkáme rukama a potřeme tvarohovou nádivkou, někdy do ní přidávám skořicový cukr. Nahoru vylejeme piškotové těsto, uhladíme a řezy pečeme zvolna v mírně rozehřáté troubě dorůžova. Upečené a vychladlé pocukrujeme.