Použité suroviny receptu Dvoubarevná bábovka s broskvemi:
4 vejce
| 130 g másla
| 250 g cukru moučka
| 1 vanilkový cukr
| 250 g polohr. mouky
| ½ balíčku prášku do pečiva
| 100 ml mléka
| 200 g oloupaných broskví
| 20 g kakaa
| tuk a hrubá mouka na formu
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Dvoubarevná bábovka s broskvemi:
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme moučkový i vanilkový cukr a žloutky. Ke směsi přidáme střídavě po lžících mouku prosetou s práškem do pečiva a mléko. Pak lehce vmícháme sníh z bílků. Broskve nakrájíme na menší kousky. Přidáme je do těsta a promícháme. Část těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme ji střádavě světlým a tmavým těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Po částečném vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme.