Postup přípravy receptu Dvoubarevná piškotová roláda:
Ušleháme žloutky s vřelou vodou do pěny, přidáme cukr a ušleháme krém. Vmícháme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a maizenou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do žloutkového krému.
Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Připravíme si 2 igelitové sáčky. Do jednoho nalijeme polovinu těsta, ustřihneme roh a nastříkáme na plech pruhy, mezi kterými děláme asi 2 - 3 cm široké mezery. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao. Těsto naplníme do druhého sáčku, ustřihneme roh a vyplňujeme mezery. (Postup nastříkávání pásů je stejný jako u kardinálských řezů). Mezery vyplníme pečlivě, aby bylo těsto spojené. Můžeme párátkem nebo špejlí zhora dolů udělat čáry, těsto potom vypadá jako mramorové.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 12 minut. Upečený plát vyklopíme na připravenou, mletým cukrem poprášenou utěrku. Hned velmi opatrně pomocí útěrky srolujeme.
Jako náplň můžeme použít jenom marmeládu, třeba višňovou, nebo šlehačku s ovocem, nebo tvarohový krém s ovocem atd. Také velmi dobrá je náplň z jedlých kaštanů - 200 g kaštanové kaše, 2 PL rumu nebo višňovky, 180 ml šlehačky, dobře ušlehané ).Potřenou roládu zase opatrně a pomocí utěrky srolujeme. Roláda se ráda láme, proto opatrně :-). Můžeme také roládu zamotat do folie a nechat v ledničce. Uvedené těsto se dá použít i na piškotové dorty, peče se v dortové formě asi 35 minut.