Světlá směs:
| 40 g bramborové moučky
| 80 g cukru
| citrónová kůra
| 250 ml vody
| 250 ml ovocné šťávy
| Tmavá směs:
| 40 g bramborové moučky
| 250 ml mléka
| 250 ml silné kávy
| 60 g cukru
Postup přípravy receptu Dvoubarevný nákyp :
Každou směs si připravíme zvlášť, a sice následujícím způsobem: Bramborovou moučku rozmícháme v trošce vody resp. mléka do hladka. Zbylou tekutinu vlijeme do hrnce, přidáme cukr, popřípadě citrónovou kůru a přivedeme k varu. Nyní vypláchneme nákypovou formu studenou vodou a část jí naplníme světlou směsí a část tmavou. Takto naplněnou formu postavíme do chladu a nákyp necháme nákyp nějakou dobu zaležet. Uleželý a vychladlý nákyp na okraji formy uvolníme a vyklopíme. Krájíme a můžeme podávat.
Fotky receptu Dvoubarevný nákyp :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!